Designer Websites

Hospital Model – Scale 1:200

This model was commissioned to illustrate the proposed first phase in a major redevelopment of a local hospital. 1:200 scale was chosen because it meant we could show a good level of detail whilst keeping the model compact. The small size was important because the long term plan is to make a separate model for each phase of the development and then join them together to create an overview of the whole project.

Planning Model for Wandsworth Council – Scale 1:500

Wandsworth Council needed this model to help evaluate the massing and overall layout of a range of different redevelopment proposals for the area. The context buildings are shown in white, the existing on-site buildings in light grey, and the proposed new buildings in a light buff. All the on-site buildings were made removable so that the team could experiment with the various options. The model was made in two halves for easier transportation and came with custom-built protective flight cases.

Wind Tunnel Testing Model – Scale 1:150

We’ve produced many models for the Welsh School of Architecture Research & Development Department and this is the latest. These models are put into a huge wind tunnel facility and tested for a wide range of airflow related issues. They don’t have to look pretty, hence the grey context buildings. The building being tested, in this instance for its natural ventilation effectiveness, is made from clear Perspex to facilitate the positioning of internal pressure taps which provide the crucial airflow information.

Mixed Use Development Block Model – Scale 1:500

One of the purposes of this model was to demonstrate how the massing of the proposed new development steps progressively down from the tower blocks on one side of the site to the low rise buildings on the other. You can see this particularly well if you click on the Enlarge Image button. The model also illustrates the physical barrier created by a major rail line adjacent to the site.

Slate / Perspex Trophy

The client, a supplier of replacement knee joints, asked us to design and make a one-off trophy that could be presented each year as part of an internal awards ceremony. It had to incorporate a knee joint sample so we came up with this Slate/Perspex mounting with laser-etched detail. We designed it so that the Perspex up-stand could be easily updated each year with the new winner’s name.

Post by Month